Beplantingsconcept woonwijk De Lanen in Rosmalen

28-11-2023

Sinds 2021 heeft Van Helvoirt Groenprojecten, in opdracht van Griffioen, gewerkt aan de implementatie en het onderhoud van het beplantingsconcept GreentoColour in de Lanen, gelegen in de woonwijk De Groote Wielen in Rosmalen, onderdeel van de gemeente 's-Hertogenbosch.

De Lanen vormt een dynamisch deel van De Groote Wielen, een moderne wijk die zich kenmerkt door diverse architectuur en een groene omgeving. De wijk biedt een variatie aan woningtypen, waaronder vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen, waardoor het aantrekkelijk is voor diverse huishoudens.

Ontworpen met aandacht voor groenvoorzieningen, kinderspeelplaatsen en wandel- en fietspaden, is De Lanen populair vanwege de combinatie van moderne woningen, nabijheid van voorzieningen zoals scholen en winkels, recreatiemogelijkheden, en goede verbindingen met snelwegen en het stadscentrum van 's-Hertogenbosch.

Bij de oplevering van elk nieuw deel van de wijk werden plantvakken gecreëerd en ingericht. Van Helvoirt Groenprojecten verzorgt het onderhoud van deze nieuw aangelegde plantvakken gedurende drie jaar, waarna de gemeente Den Bosch het beheer overneemt. Het totale project bestrijkt ongeveer 4050m2 aan plantvakken.

Lees verder>>


Actieve Wielen