Vuurwerkoverlast

16-10-2023

De laatste maand is er regelmatig overlast van zwaar vuurwerk in de wijk. Dit tot ergernis van veel inwoners, al dan niet in het bezit van huisdieren, van de wijk. De aanpak van het afsteken van vuurwerk valt niet mee.

Vaak hoor je een harde knal en als je mazzel hebt zie je nog een rookpluim. De daders staan dan al vaak om de hoek. Toch willen we deze overlast aanpakken maar dat gaat niet zonder de hulp van de wijkbewoners.

Hoor je een knal bel dan aub meteen met 0900-8844!
Hiermee doet u melding en staat uw melding meteen geregistreerd. Geef door wat je gezien (bijv. signalementen) en gehoord hebt en waar vandaan de knal komt. Is de surveillanceauto vrij dan zal deze gestuurd worden en kunnen er mogelijk verdachten worden aangehouden. Zo zijn er begin oktober 2 jongeren aangehouden welke een flink aantal zgn Cobra’s in het bezit hadden. Dit is ook naar aanleiding van een telefonische melding geweest.

Er lopen al werkopdrachten om in de Groote wielen te surveilleren met aandacht voor de overlastplekken die op dit moment bij ons bekend zijn. Tevens heb ik als wijkagent de info die ik heb gedeeld met handhaving van de gemeente en het buurtpreventieteam welke ook hun rol zullen pakken.

Echter we zullen het echt samen moeten doen. Gelieve geen meldingen te doen via Instagram of mail welke ik mogelijk een of misschien 2 dagen later pas zie. Deze meldingen zal ik zelf in het politiesysteem moeten registreren. De tijd die ik dan achter de computer zit ben ik dan niet in de wijk. Dit geldt overigens voor alle soorten meldingen.

Mocht u nadere informatie hebben naar aanleiding van uw melding nog extra bijzonderheden hebben dan kunt u me mailen op Erik.Bertrums@politie.nl of via een DM op Instagram @wijkagent_de_groote_wielen


Actieve Wielen