Aftrap van de fietsverlichtingsactie op Campus aan de Lanen

10-11-2023

Licht in donkere tijden

Doet je fietsverlichting het goed? Wij als gemeente ’s-Hertogenbosch vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en comfortabel van A naar B kan verplaatsen. En dat iedereen dat zoveel mogelijk duurzaam doet, bijvoorbeeld door vaak de fiets te pakken. We zetten ons in om hiervoor te zorgen. Helaas komen er nog ongevallen voor. We vinden dat ieder ongeluk er één te veel is. Daarom blijven we continu scherp op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Aandacht voor goedwerkende fietsverlichting hoort hierbij.  De campagne fietsverlichting richt zich op kinderen op basisscholen, want: jong geleerd is oud gedaan.

Campus aan de Lanen

Vanochtend bezocht de wethouder Campus aan de Lanen in de Groote Wielen in Rosmalen. In enkele klassen werd uitleg gegeven en een quiz gedaan over het belang van goedwerkende fietsverlichting.

Wethouder Roy Geers: ‘Nu het vroeger donker is, gaan we weer langs bij scholen. We controleren de fietsen en zorgen ervoor dat, waar nodig, de fietsverlichting werkt. Ook delen we fietslampjes uit. Zo vragen we aandacht voor goed werkende fietsverlichting en een veilige fietsomgeving’.
De komende weken zullen er in het kader van deze campagne nog andere Bossche basisscholen bezocht worden.

Controleer je fietsverlichting

Niet alleen jij, ook je fietsverlichting moet een lange adem hebben. De lamp is stuk, batterijen raken leeg of de fietslamp moet opgeladen worden. Doet jouw fietsverlichting het nog? Goede verlichting verkleint de kans op ongelukken met zo’n 20%. Dus: check vandaag nog of je voor- en achterlicht goed werken.


Actieve Wielen