Drie zaken moeten tijdelijk dicht in wijk de Groote Wielen

24-04-2023

De zaken zitten sinds 2008 in een tijdelijk winkelcentrum aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen. De toestemming voor zo'n tijdelijk centrum is door de gemeente al eerder verlengd. Een groep buurtbewoners tekende met succes een protest aan bij de Raad van State. Opnieuw verlengen zit er niet in. De vergunning eindigt op 8 juli. Daarna moeten de winkels dicht.

Drie maanden niets kunnen verkopen, dat raakt Roy van Veghel van Eetpaleis ’t Vosje in de portemonnee. Hij is een van de getroffen ondernemers, samen met de Etos en Gall & Gall. ,,We zijn verbaasd over de situatie.” De gemeente gaat dinsdag met hem in gesprek over een mogelijke oplossing. Wekelijks komen er zo’n 3500 klanten bij de cafetaria, laat Van Veghel weten.
Snacks, drank en shampoo

De reden waarom het tijdelijk winkelcentrum dus in plaats van tien jaar er vijftien jaar heeft gestaan, komt hoofdzakelijk door de woningbouwcrisis, zegt Mark Titulaer van vastgoedbedrijf Rialto. Het bedrijf ontwikkelt het centrumplan van De Groote Wielen. Eetpaleis 't Vosje, Etos en Gall & Gall moeten wachten tot in september. Dit betekent dat de ruim 10.000 inwoners van het gebied gedurende de drie maanden ergens anders hun snacks, drank en shampoo moeten kopen.

Winkelmanager Johan-Paul Kemps van de Albert Heijn laat weten dat de winkel onder voorbehoud rond 25 juni sluit. Vier dagen later is de heropening. Kemps vindt de verhuizing een goede activiteit voor teambuilding.

De Etos sluit bijna zeker op 24 juni, laat winkelmanager Marjon van de Laar weten. ,,Buiten dat weten we nog niet zoveel. Er heerst veel onduidelijkheid, onder andere over de openingsdatum in september”, vertelt ze. ,,Het personeel wordt ingezet in andere Etos-winkels, hopelijk niet te ver weg.” Ze kijkt ernaar uit om in het nieuwe pand aan de slag te gaan. ,,Het gaat er veel beter uitzien en er komen zelfscankassa’s. De vloer wordt ook een stuk mooier dan hier”, grapt de winkelmanager.

,,Ik vind het verschrikkelijk voor de cafetaria”, vertelt Mahmut Yesildeniz die al zeven jaar in de Groote Wielen woont. Hij vindt het apart dat er niet voor gezorgd wordt dat het tijdelijke centrum nog even open kan blijven. Net als twee andere wijkbewoners vindt hij dat er niet te moeilijk moet worden omgegaan met het langer openhouden van het winkelcentrum. ,,Wat moeten ze anders doen?”
Dierenkliniek

Het project bestaat uit vier bouwwerken die niet allemaal tegelijk klaar zijn. Dit najaar wordt verwacht dat naast de vier genoemde winkels een aantal andere zaken opent in het nieuwe centrum: een gezondheidscentrum, kapper, bloemist en dierenkliniek. Daarna volgen de nieuwe ijssalon, bakker en PLUS supermarkt, laat Titulaer van Rialto weten. Naar verwachting is de laatste opening in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Bron: Brabants Dagblad

 


Actieve Wielen