Eerste pumptrack Den Bosch gaat naar De Groote Wielen

27-06-2023

De gemeente Den Bosch gaat een pumptrack plaatsen bij De Groote Wielen. Dit heeft het college van B en W besloten om tegemoet te komen aan de wensen van jongeren uit de buurt.

Een pumptrack is een circuit met bulten en krombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Tot nu toe was er binnen de hele gemeente nog niet zo'n pumptrack te vinden en daarmee krijgt De Groote Wielen dus een primeur. Johan Kouwenberg van Rosmalens Belang is blij met dit besluit. Eerder pleitte hij voor een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren uit de wijk. "Het is een jonge wijk met veel baby's en kinderen. Maar die worden allemaal ouder. Inmiddels is ook 10% van de inwoners tussen de 10 en 12 jaar oud. Dit soort plekken waren in het verleden dus nog niet nodig, maar inmiddels wel."

De afgelopen jaren werden er al meerdere faciliteiten voor jongeren en kinderen gerealiseerd, waaronder een sportzone bij het Rodenborch College en een trap- en basketbalveld in park De Lanen.

Overlast

Verschillende inwoners van De Groote Wielen ervaren de laatste tijd regelmatig overlast. In sommige gevallen spelen de jongeren daar een grote rol in. "Wij denken inderdaad dat een pumptrack kan helpen om de overlast te verminderen", aldus Kouwenberg. "Een strandje zal altijd aantrekkelijk blijven, maar het zal zeker helpen als je meerdere plekken hebt voor jongeren om naar toe te gaan."

Enquête

De gemeente had eerder...



Lees verder op DTV Nieuws >>


Actieve Wielen