Rijkssubsidie voor 219 nieuwbouwwoningen in de Groote Wielen

29-11-2023

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft van het Rijk een subsidie van ruim 7,5 miljoen euro ontvangen voor vier omvangrijke bouwprojecten. Een van deze projecten omvat de bouw van 219 woningen in het Centrum van De Groote Wielen. De overige locaties waar subsidie voor is toegekend, zijn Landgoed Coudewater, EKP-Noord en de wijk Boschveld.

Wethouder Pieter-Paul Slikker van Wonen benadrukt in een verklaring aan het Brabants Dagblad dat hoewel deze bouwprojecten gereed zijn om van start te gaan, er financiële tekorten zijn ontstaan. Dankzij de ontvangen subsidie van het Rijk, die als "smeerolie" fungeert, wordt een snelle bouw nog steeds mogelijk gemaakt. Dit nieuws wordt positief ontvangen, gezien de uitdagingen waarmee de projecten te maken hebben.

Zonder de financiële bijdrage van het Rijk bestond het risico op vertraging in de realisatie van de nieuwbouwprojecten. De stijgende rente en het tekort aan vakmensen hebben geleid tot hogere kosten in de bouwsector. Op 20 november kondigde demissionair minister Hugo de Jonge aan dat 262 bouwprojecten, waaronder die in 's-Hertogenbosch, subsidie zullen ontvangen.


Actieve Wielen