Start uitbreiding van het Kanaalpark

27-12-2022

In de tweede week van januari starten we met de uitbreiding van het Kanaalpark. We vormen de bestaande graslanden om naar een groene omgeving waar iedereen kan wandelen, fietsen en elkaar ontmoeten. We breiden het park uit met moeras, ruigtes, bosjes en bloemrijke graslanden begraasd door runderen. De werkzaamheden duren tot eind maart.

Wat gaan we doen?
Door de ontwikkeling van het park zien we de afgelopen jaren meer verschillende planten- en boomsoorten. Deze soorten zorgen voor allerlei bijzondere insecten, vogels en zoogdieren. We breiden het park nu verder uit. Hiervoor gaan we het volgende doen:

 

  • Als eerste voeren we het grondwerk uit. Op een aantal plaatsen graven we grond weg. Hierdoor ontstaan er kleinere plasjes en wordt het water opgevangen. Zo houden we water vast in het gebied, wat zorgt voor verschillende soorten planten en dieren. Ook maken we een heuvel. Dit zorgt voor een mooi uitkijkpunt over het park.
  • Daarna brengen we rasters aan, om de runderen die hier grazen binnen het gebied te houden.
  • Als laatste leggen we de paden aan en planten we het bosplantsoen. Met het groen versterken we de ontwikkeling van de ruigte- en bosgroei. We planten op een aantal plaatsen bomen en struiken die helpen met het vergroten van de biodiversiteit.

Bereikbaarheid
Het bestaande park blijft bereikbaar. Incidenteel sluiten we een pad af. Dit geven we tijdig aan. Het werkgebied is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Het werkgebied vindt u op de achterkant van de brief.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over deze brief? Neem dan gerust contact op met de heer M. van Meel, projectleider van de afdeling Projectmanagement en Voorbereiding. Zijn telefoonnummer is (073) 615 96 83. Of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Kanaalpark’’.
 

 


Actieve Wielen