Verkeersveiligheid Rodenborch College opnieuw ter discussie

16-12-2022

 Met het koudere weer brengen meer ouders hun kinderen met de auto naar het Rodenborch College in Rosmalen. Daardoor stroomt het vol rondom de middelbare school volgens gewoon ge-DREVEN.

De partij zegt dat het erg druk is wanneer de lessen zijn afgelopen. De auto’s parkeren bij de ingang en wachten daar tot de leerlingen naar buiten komen. “Dit leidt vervolgens tot een rij auto’s van ongeveer 30 á 40 stuks die het Rietpad vol zetten.”

Vervolgens als de leerlingen wegfietsen ontstaat er opnieuw een opstopping omdat zij voorrang hebben zegt de eenmansfractie. “Automobilisten die hier allemaal niet op willen wachten proberen te keren. Bezoekers die geen leerlingen komen ophalen maar bijvoorbeeld naar het parkeerterrein bij de sporthal of het sportpark de Groote Wielen willen, besluiten over het fietspad te gaan waar de leerlingen hun route willen vervolgen.”

De oppositiepartij wil van het college weten of er verkeersregelaars kunnen worden ingezet en of er aan structurele oplossing wordt gedacht. Het is niet voor het eerst dat de verkeersveiligheid rondom het Rodenborch College ter discussie staat. Deze zomer stelde De Bossche Groenen al vragen. 

Bron: https://dtvnieuws.nl


Actieve Wielen